Izbira primernega vozička

Avtor Tina Jeromel 04/03/2022 3 Komentar(jev) Otroški vozički,Nasveti pred nakupom,

Postati oziroma biti starš je ena izmed najlepših, pa vendar istočasno ena izmed najtežjih stvari v življenju. Sploh, ko gre za prvega otroka in nimamo izkušenj. Že v nosečnosti se začne pojavljati kup vrpašanj in dilem, vsega kar je povezano z našim malčkom. Začnemo premlevati kako opremiti otroško sobo,katera prva oblačila izbrati, kakšen stolček za hranjenje kupiti in seveda kateri otroški voziček izbrati.

 Torej je pomembna odločitev je tudi glede nakupa pravega otroškega vozička za malčka, ki je na poti, saj bo le ta kar nekaj časa preživel v vozičku. Voziček pa mora biti primeren tudi za staše, ki ga bodo uporabljali, ob tem pa mora malčku v vozičku biti predvsem udobno. V vsej tej pestri in široki ponudbi takšnih in drugačnih otroških vozičkov, se je skoraj nemogoče odločiti za tistega pravega oziroma tistega najboljšega.

Otroški voziček mora biti primeren za teren, kjer se bo uporbljal, malčku mora zagotavljati udobje in varnost, za starše pa mora biti vodljiv, stabilen, funkcionalen in praktičen. Zato se na tem mestu za starše pojavlja veliko dodatnih vprašanj glede izbire pravega otroškega vozička, na katera si morajo znati odgovoriti.

Najpogostejša vprašanja, ki se pojavljajo bodočim staršem so:

  • kako varen je otroški voziček (npr. ali ima tri ali pet – točkovni varnostni pas, kakšna je stabilnost vozička),
  • kako vodljiv je voziček (ga moram res vedno držati čvrsto z obema rokama ali pa lahko voziček manevriram z eno roko),
  • za kakšen teren je primeren ( kakšna kolesa izbrati, napihljiva ali kolesa iz guma-pene),
  • koliko je težek voziček (samo ogrodje, ogrodje s košarico ali športnim delom),
  • ali je voziček enostaven za zlaganje ( kako se ga zloži, koliko prostora zavzame, ga je možno zložti skupaj s košarico ali športnim delom ),
  • iz kakšnih materialov je izdelan voziček (so zračni, odporni na vlago – dež, ter na visoke poletne temperature),
  • kaj vsebuje voziček v kompletu za to ceno ( lupinica, košarica športni del... ali se za to ceno dobi zraven tudi zaščita za dež, komarnik, senčnik, zimska vreča),
  • kako vzdrževati otroški voziček (kako je s pranjem, čiščenjem, dodatnimi deli v primeru, da se kaj pokvari).

 

 

 

Seveda pa je nam vsem jasno, da je gledanje slik in predstavitvenih video na internetu eno, nekaj povsem drugega pa je, ko določeno stvar vidimo v živo in jo preizkusimo, stestiramo. Zato vabljeni v našo poslovalnico Lux4kids & boombo v Mariboru (E.Leclerc), kjer vam bodo v pomoč naše prijazne svetovalke. Preizkusite naše vozičke in se prepričate, da je to pravilna izbira za vašega malčka s katero ne boste zgrešili.

3 Komentar(jev)

Branka:
28/05/2015, 08:10:10 PM
Odgovori

Gdč. tina je to super napisala. :P

Matija Zajšek:
22/03/2016, 03:18:04 PM, www.xn--otrokesobe-39b.com
Odgovori

Se strinjam, zelo koristen in uporaben članek. Bilo bi pa recimo še bolje, če bi dva, tri aktualne vozičke, dejansko tudi v članku, primerjali med seboj. Bi imeli uporabniki že opravljeno domačo nalogo :) - no, vsaj tisti, ki se jim ne da raziskovati samim. Hvala in lp.

Milan mesić:
18/09/2016, 01:36:22 AM, Upit
Odgovori

Poštovani.. Zanima me dal imate dječja kolica sa velikim kotačima,za vožnju po neravnom terenu...i kolika im je cijena cca.inače mi smo iz opatije..Hrvatska. Hvala na odgovoru,LP Ivana mesić

Napiši komentar